Optimizacija sajta za internet pretraživače - SEO (Search Engine Optimization) - budite prvi na Goolge-u!

Optimizacija sajta

Privucite više posetilaca na vaš sajt

Većina korisnika interneta pronalazi proizvode ili usluge koje su im potrebni preko internet pretraživača - Google, Yahoo, Bing i mnogih drugih (između 85% i 90%), tako da je visoka pozicija na internet pretraživačima imperativ za svaku kompaniju.

Korisnici interneta najčešće kliknu samo na nekoliko prvih rezultata pretraživanja za određenu ključnu reč. Ovo znači da ćete imati veći broj poseta ukoliko je Vaš web sajt pozicioniran dovoljno visoko i nalazi se na prvoj strani rezultata pretraživanja. Ukoliko Vaš sajt nije pozicioniran na prvoj ili čak derugoj strani rezultata pretraživanja za određenu ključnu reč, najverovatnije da nećete osetiti ništa od pojačanog web saobraćaja od strane potencijalnih klijenata koji koriste interent pretraživače.

Top 5 razloga zašto vam je potreban SEO:

 1. Visok povraćaj uloženih sredstava
  U odnosu na ostale vidove markentinškog delovanja, optimizacija za internet pretraživače - SEO donosi izuzetno visoku stopu povraćaja uloženih sredstava. Pažljivo isplanirana i sprovedena SEO kampanja je u današnje vreme osnovni segment svakog markentinškog plana.
 2. Klijenti traže Vas, a ne obrnuto
  Internet marketing i SEO kampanje su jedine forme marketinga koje Vaše usluge stavljaju pred potencijalne klijente koji aktivno traže baš ono što Vaša kompanija može da im ponudi. Koja druga vrsta marketinga to omogućava? Oglas u novinama ili na radiju? Nema šanse! Ostale vrste marketinga pokušavaju da se nametnu ljudima koji ih po navici ignorišu. Sa internet pretraživačima je upravo suprotno. Potencijalni klijenti sami traže i nalaze put do Vaše firme i usluga na osnovu potreba iskazanim kroz ključne reči unete u internet pretraživač. Jedina stvar koja je više „ciljana“ od ove je direktna preporuka za neku uslugu od strane prijatelja.
 3. Neograničeni „klikovi“
  Kada jednom postignete dobru poziciju na internnet pretraživačima, „klikovi“ ne prestaju da dolaze. Prisustvo u ogranskoj internet pretrazi omogućiće Vam da non-stop „sakupljate“ internet saobraćaj od zainteresovanih strana. Zaista ne postoji ograničenje. Jedino ograničenje je broj pretraga za određene ključne reči koje vode ka Vašem web sajtu optimizovanom za iste ključne reči.
 4. Kredibilitet
  Kada Google, Bing i Yahoo! Postave Vaš sajt na vrh rezultata pretraživanja oni zapravo kažu da je on, Vaš web sajt, najbolji odgovor za upite tj. Odgovarajuće ključne reči unete u pretraživače. Ovo Vašoj kompaniji daje veliki kredibilitet u odnosu na konkurenciju.
 5. SEO Vam omogućava da se takmičite sa velikim konkurentima
  Bez obzira na veličinu Vaše kompanije, uvek postoje veći igrači i konkurencija koja koja ima budžete za reklamiranje u magazinima, televiziji ili na drugi način. Ukoliko pokušate da se sa njima takmičite na njihovom terenu – izgubićete. Google je za Vas mnogo zahvalnije mesto za tržišnu utakmicu i obračun sa jačom konkurencijom.

Optimizacija za internet pretraživače (Search engine optimization - SEO) je proces unapređenja strukture i sadržaja Vašeg web sajta i njegovog odnosa prema konkurentskim sajtovima sa ciljem poboljšanja rangiranja u rezultatima pretraživanja Google-a i ostalih intenet pretraživača. Rangiranje podrazumeva poziciju na kojoj se nalazi Vaš sajt na internet pretraživačima kada neko traži usluge koje nudite kroz određene ključne reči.

Koristeći proverene SEO metode i najnovije informacije o algoritmima funkcionisanja Google-a i ostalih internet pretraživača, optimizovaćemo Vaš sajt tako da ostvarite bolje rangiranje i dominaciju u odnosu na konkurenciju.

Copyrights © 2015 & All Rights Reserved by Profi Web